menu
Word Lid
Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp - Alexander Deprez

Wie is Wie?
Deze post maak deel uit van onze reeks, "Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp". In deze reeks zullen we u voorstellen aan de toegewijde en gepassioneerde individuen achter de Ardooise lokale afdeling van het Vlaams Belang. Deze week is het de beurt aan onze penningmeester Alexander Deprez.

Wie is Alexander?

Ik ben geboren in 1989 in Roeselare. Ik ben opgegroeid in Dadizele en woonde na mijn studies op verschillende plaatsen tot ik uiteindelijk in Koolskamp ben gaan wonen. Daarna woonde ik ook nog even in Ardooie vooraleer ik uiteindelijk in Roeselare Beveren belandde. Als mede oprichter blijf ik me wel inzetten voor het Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp. 

Wat doet Alexander?
Ik ben Linux System Engineer bij een bloeiende start-up in Gits. In de volksmond noem ik mezelf IT'er. Van opleiding ben ik echter Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Na mijn studies kwam ik terecht in de wereld van HR en recruitment. Na enkele jaren IT'ers aan een nieuwe job te helpen, besliste ik om zelf de carrière switch te maken. Na de kans te krijgen om te werken als IT Support medewerker kon ik door inzet en zelfstandige bijscholing doorgroeien tot System Engineer. 

Waarom kies je ervoor om je in te zetten in de politiek?

Al van op jonge leeftijd had ik interesse in politiek. Daarbij niet zozeer met de wens om zelf iets in de politiek te doen, maar kennis opdoen, en een goeie discussie voeren over politieke topics konden mij altijd bekoren. De effectieve stap om aan politiek te doen had alles te maken met de nood aan een lokale afdeling van het Vlaams Belang. Zoveel Ardooienaars en Koolskampenaars stemden tijdens de vorige verkiezingen op onze partij, dus leekt het evident mee te werken aan de lokale afdeling. 

Waarom kies je voor het Vlaams Belang?

Belgische politiek is een grap. Dat besef ik al heel lang. Ik weet nog goed dat ik als tiener keek naar "10 jaar Geert Hoste" en daarbij een mop met één woord verteld kon worden: "Agusta". Hoe ouder en daardoor wijzer ik werd, al zeg ik het zelf, hoe meer ik besefte dat België niet werkt. Vanuit mijn interesse in geschiedenis groeide bij mij ook steeds meer een gevoel van Vlaamse trots. En dan gaat het mij niet om De Guldensporenslag. Doorheen de geschiedenis is er een duidelijke constante: Vlamingen zijn harde werkers, vechters en plantrekkers. En dat zorgde door de eeuwen heen voor welvaart in onze streken. Mede daarom dat we altijd deel uitmaakten van een of ander groot rijk.  In het Klein Seminarie leerde ik over Rodenbach en de Vlaamse Beweging. Hoe we als Vlamingen hebben moeten vechten voor onderwijs, rechtspraak en administratie in eigen taal. 

Voor mij persoonlijk zijn we te vroeg gestopt met deze strijd. Niets tegen onze zuiderburen maar we zijn een ander volk met een andere mentaliteit, visie en bovenal andere noden. Daarnaast lijkt de geschiedenis zich te herhalen en zijn we terug op weg naar een tijd waarin de Vlaming hard werkt, maar daarbij minder en minder mag genieten van de vruchten van zijn eigen werk. Belastingen blijven maar stijgen terwijl er meer en meer armoede is in Vlaanderen. Terwijl er voor de monarchie, migratie, buitenlandse hulp en het PS beleid altijd geld is.  
Er is maar één partij die altijd heeft gestaan voor Vlaanderen. Voor onze mensen. Mijn keuze voor het Vlaams Belang is voor mij niet meer dan logisch.

Welke topics liggen je dicht bij het hart?
Nationaal liggen Vlaamse autonomie, en bescherming van onze welvaart mij nauw aan het hart. 

Lokaal gaat het mij vooral te doen om het behouden van het landelijke Vlaamse karakter. Ik woon zelf in Roeselare Beveren, waar we nog net gespaard zijn van de verstedelijking. Maar ik moet niet ver stappen om te zien wat verstedelijking juist is. Verloederde gebouwen, vandalisme, hangjongeren, en posters en reclame in een taal die ik - al begrijp ik er vier - niet kan lezen.  Dat wil ik helpen tegenhouden. 


Trivia tijd

Huisdieren? Een zwarte Labrador - Otto - en drie kippen, die ik, gezien hun aanhankelijk karakter, ook als huisdieren bestempel. 

Hobby's? Ook als hobby ben ik bezig met IT. Daarnaast bekijk ik graag  alles wat gaat over technologische vooruitgang (A.I, Robotica, Quantum Computing, Nuclear Fusion,...) 

Favoriete vakantiebestemming? Ik heb niet zozeer een favoriet. Ik doe graag citytrips en heb overal iets gedaan, gezien, geproefd,... dat de moeite is.  Maar op basis  van aantal keren is Hurghada (Egypte) mijn favoriet voor luilekker vakantie, en Berlijn mijn top citytrip. 

Lievelingsgerecht? Ik kan echt niet kiezen. 

    Favoriete Drankje? Gouden Carolus Whisky Infused

      Over welk onderwerp kun je uren praten? Geschiedenis, politiek, film en de toekomst van technologie en wetenschappen. 

      Laatste boek die je las? "Diep werk" van Cal Newport

      ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF