menu
Word Lid
Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp - Hilde Vansteenkiste

Wie is Wie?
Deze post maak deel uit van onze reeks, "Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp". In deze reeks zullen we u voorstellen aan de toegewijde en gepassioneerde individuen achter de Ardooise lokale afdeling van het Vlaams Belang. Vandaag stellen we u voor aan Hilde Vansteenkiste.

Wie is Hilde?


Ik ben geboren in 1970 in Roeselare, en ben opgegroeid in Rumbeke. Intussen woon ik echter al 7 jaar In Ardooie.
Ik ben mama van Freek en Fien, die ondertussen al beide het huis uit zijn.

Wat doet Hilde?
Ik werk als administratief, boekhoudkundig bediende in Beveren en dit ondertussen al 32 jaar. Na het volgen van verschillende opleidingen ben ik kwaliteitsverantwoordeljke. 

Waarom kies je ervoor om je in te zetten in de politiek?
Mijn keuze mij in te zetten in de politiek vat ik samen in vier punten:

Mijn verlangen om een positieve verandering teweeg te brengen - Ik geloof dat de politiek de mogelijkheid biedt om de samenleving te beïnvloeden en dat het positieve veranderingen kan bevorderen.

Mijn waarden en ideaelen - Ik geloof dat ik de waarden en de idealen waarin ik geloof in de praktijk kan brengen door mijn stem te laten horen.

Mijn verlangen om anderen een stem te geven - Ik wil verschillende groepen vertegenwoordigen in de samenleving. Ik wil hun stem laten horen en ervoor zorgen dat hun belangen behartigd worden.

Mijn verlangen naar een verandering en verbetering in de maatschappij - Ik wil veranderingen bewerkstelligen. Mensen die ontevreden zijn met de huidige situatie helpen om bepaalde zaken te verbeteren.
Het uiteindelijke doel is om te streven naar een betere samenleving.

Waarom kies je voor het Vlaams Belang?
Omdat het ok is om eerst voor de eigen mensen te kiezen. Zonder afbreuk te doen aan het feit dat iedereen gelijkwaardig is. Ik wens iedereen het beste toe. Toch vind ik dat je moet beginnen bij het begin en dat zijn de eigen mensen. Het Vlaams Belang is de enige partij die de vinger op de wonde durft te leggen, daar waar het echt pijn doet. 
Vandaag de dag durven we niet meer uitkomen voor wie we zijn en voor wat we staan. En dat tast onze eigenheid aan en dat heeft ook gevolgen voor onze normen en waarden. 
Ik, samen met het Vlaams Belang maak me zorgen over onze toekomst. We moeten echt inzetten op veiligheid, bescherming van onze kinderen en kleinkinderen die het recht hebben om zorgeloos, en in alle veiligheid op te groeien in Vlaanderen. 
Ik kom op om de mening van heel wat Vlamingen te verwoorden.

Welke topics liggen je dicht bij het hart?

Ik pleit voor het versterken van de Vlaamse gemeenschap en het beschermen van traditionele waarden met het gezin als hoeksteen.
Ik pleit voor een strengere aanpak van illegale immigranten en het bewaken van onze eigen identiteit.
Ik pleit voor het beschermen van de Vlaamse economie en het bevorderen van de economische groei.
Ardooie moet het dorpskarakter blijven behouden.

Trivia tijd


Hobby's? Ik hou van lezen, een koffietje drinken met vriendinnen. Ik hou er ook van om jaarlijks verschillende city-trips te doen.

Favoriete vakantiebestemming? Ik trek het liefst naar het Noorden: Denemarken, Noorwegen,...

Lievelingsgerecht? Ik kan echt genieten van zoveel zaken, maar als ik moet kiezen zal het wel een slaatje met burrata/pasta zijn.

Favoriete drankje? Een prosecco of een goed glas rode wijn. Een latte machiato kan mij ook echt wel smaken.

Over welk onderwerp kun je uren praten? Ik kan uren praten over mijn kinderen.

Laatste boek dat je las? "Tirza" van Arnon Grunberg. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF