menu
Word Lid
Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp - Vincent Vanhecke

Wie is Wie? 
Deze post maak deel uit van onze reeks, "Wie is wie in Vlaams Belang Ardooie-Koolskamp". In deze reeks zullen we u voorstellen aan de toegewijde en gepassioneerde individuen achter de Ardooise lokale afdeling van het Vlaams Belang. We bijten de spits af met onze secretaris Vincent Vanhecke.

Wie is Vincent?


Ik ben geboren in 1989 in Roeselare,en groeide op in de Ardooise deelgemeente Koolskamp. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw, met wie ik  in 2022 in het huwelijksbootje trad.


Wat doet Vincent?
Ik ben aan de slag in de aan-en verkoop digitale inrichtingen bij een West-Vlaams familiebedrijf. Ik begon mijn carrière echter als productiearbeider bij bakkerij Farrazijn te Ardooie in 2009, waar ik als magazijnier vertrok in 2010. Het was toen dat ik terecht kwam bij mijn huidige werkgever als installateur. Daar maakte ik uiteindelijk, in 2015, de overstap naar verkoop, waarna ik mijn functie doorheen de jaren uitbreidde met aankoop, opleidingen,... 

In het verleden was ik jarenlang actief in meerdere lokale verenigingen. Gaande van de Chiro Edelweiss als lid en later leider, tot Judoka en "boxfit" lid. Tegenwoordig zet ik me in voor onze inwoners via de lokale Vlaams Belang afdeling. 

Waarom kies je ervoor om je in te zetten in de politiek?

Ik zie steeds meer mensen die alle vertrouwen in de politiek verloren zijn. Zij vloeken dat “het toch geen zin heeft om te gaan stemmen omdat ze toch hun zin doen”. Hoewel begrijpelijk is die reflex letterlijk de dood van de democratie. Je geeft de gevestigde politici vrij spel om hun ding te blijven doen, en bovenal macht en postjes te claimen. Het is mijn hoop dat te kunnen doorbreken en de politiek weer dichter bij de mensen te brengen, want het is het politiek systeem die het dagelijks leven van de mensen grotendeels bepaalt!

Waarom kies je voor het Vlaams Belang?

Ik hou van mensen die rechtuit en betrouwbaar zijn. Mensen die duidelijk communiceren waar ze voor staan, mensen met principes. Partijen zijn “verenigingen van mensen” met gelijklopende opvattingen en voor mij is het duidelijk dat die partij goed bij mijn voorkeuren past.

Waar andere partijen dikwijls de valse overweging zullen maken “gaan we dat wel zeggen?” of “moeten we de waarheid niet wat verbloemen?” voor electoraal gewin is het Vlaams Belang recht door zee en legt steeds de vinger op de wonde. Dat is volgens mij de enige manier om de politiek terug dichter bij de mensen te brengen en de enige manier om problemen aan te pakken: die problemen dúrven benoemen.

Welke topics liggen je dicht bij het hart?
Lokaal is dat “behoud van het gemeentelijk karakter”. Dat klinkt wat abstract, maar is in feite heel eenvoudig. Ervoor zorgen dat de inwoners zoveel als mogelijk hun leven op een veilige manier kunnen uitbouwen in de hun bekende gemeente.

Dat gaat dan over verkeersveiligheid en infrastructuur, het tegengaan van verstedelijking, maar ook het ondersteunen van het verenigingsleven. Mensen wonen in plattelandsgemeenten onder andere om hun kinderen in een andere setting te kunnen opvoeden dan in een stad het geval is. De gemeente moet dit als één van haar kerntaken beschouwen. 

Nationaal ligt dat licht gelijklopend. We hebben een overheid om de eigen burger en de maatschappij te ondersteunen, de overheden van andere landen zijn er om hun burgers en maatschappijen te ondersteunen. Dat is de logica zelve! Als een overheid het belang van haar eigen burgers niet op de eerste plaats zet, heeft die overheid geen bestaansreden meer!

We moeten logisch gaan nadenken over de thema’s die onze maatschappij vorm geven in de 21ste eeuw. Het Vlaams Belang legt héél terecht de vinger op de wonde bij de onbestuurbaarheid van België en de massale migratiestromen die niet meer te dragen zijn.

Trivia tijd

Huisdieren? Ik heb een olijke hond genaamd Zaya

Hobby's? Voornamelijk klussen in huis, maar een drankje nuttigen op café of met de buren is ook altijd leuk natuurlijk

Favoriete vakantiebestemming? De zuidelijke Verenigde Staten. Mooi weer, zeer gastvrije mensen, prachtige natuur en altijd wel iets te beleven!

Lievelingsgerecht? Huisgemaakte/zelfgemaakte vol-au-vent

    Favoriete Drankje? Een “belegen” Orval - vanaf 1.5 jaar oud

      Over welk onderwerp kun je uren praten? Geschiedenis

      Laatste boek die je las?  “Ik krijg altijd* gelijk (*te laat)” van Jean-Marie Dedecker

        ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF